Wikia


Ysselaerdse Brug

De Ysselaerdse Brug is een autobrug tussen de Libertaanse gemeenten Apud Maro (Esdoornheuvels) en West-Yssele (Ysselaerden). De brug loopt van het oosten van centrum van Apud Maro tot het dorp Jaarsdorp in West-Yssele. De totale lengte van de brug is 8,3 kilometer.

Zowel de autosnelweg N5 als spoorlijn 1 van de NS maken gebruik van de brug.

Het maximaal gewicht bedraagt 10 ton, wat wil zeggen dat vrachtwagens met volgeladen oplegger(s) niet toegestaan zijn.

GeschiedenisEdit

De Ysselaerdse Brug was reeds een programmapunt van de Liberale Partij in de jaren 40 van vorige eeuw. Het idee werd echter nooit gerealiseerd; de kosten ervan waren torenhoog. Naarmate de tijd vorderde ontstonden ideeën zoals een drijvende brug. In 1956 startte dan toch de bouw van een gigantisch project onder leiding van ingenieursbureau Keizer Essenburg. De gemeente Apud Maro dacht er economische welvaart aan op te doen

De brug opende in 1960 en nog geen jaar later werd de spoorlijn onder het wegdek geopend. Spoorlijn 1 verbindt Skeend met Wikistad en zelfs Civitas Libertas in het westen.

Na de brug van Wikistad werd de Ysselaerdse Brug de tweede eilandenbrug in de archipel. Veel later volgde ook de Tweede Ysselaerdse Brug (2012) die een verbinding met het oostelijker gelegen Nyttfronsey creëerde.

In 1971 werd de brug onderdeel van het traject van de N5 naar Apud Maro en Molenbeek.