Wikia


Interfata in limba romana? Du-te la "mijn voorkeuren" --> "taal" si "romana"!

Aceasta pagina este de ajutor pentru utilizatori noi.

Ce este Wiki-oras? Edit

Wiki-oraş este o ţară fictivă ce poate fi modificată liber, în care oricine poate să ajute. Numele vine de la capitala ţării, Wiki-oraş. Wiki-oraşul este gratuit şi poţi să creezi comune în limba ta sau să modifici articole, fără a fi înregistrat. Utilizatorii înregistraţi au voie să facă parte din guvernul ţării. Dacă proiectul "Wiki-oraş în limba română" are succes, poate să fie creat şi un Wiki-oraş complet în limba română. Wiki-oraş în toate limbile are circa 400 de pagini (dintre care 2 de pagini în limba română) şi 19 localităţi.

De ce facem asta? Edit

Ca să ne distrăm!

Cine? Edit

În special oameni cărora le place geoficţiunea. Acum cei mai multi sunt elevi (12-18 ani) masculini. Dar şi utilizatorii feminini sunt bine veniţi!

Cum? Edit

Acum cel mai mult este scris în limba neerlandeză, dar toti utilizatorii pot vorbi şi în alte limbi (engleza, franceza, germana, latina, şi esperanto). Prima pagină (de test) scrisă în româneşte este comuna Civitas Libertas/ro. Putem fi şi o ţară separată, sau dacă vin mulţi români, se poate crea şi un wiki separat.

Poţi să scrii articole în limba dorită de tine. Dar comunicarea (engleza?) cu alţi utilizatori este foarte importantă.

Locuinţa şi firme Edit

Într-o comună poţi să locuieşti. "Cumperi" o casă (scrii numele) şi ai o locuinţă.

Poţi să creezi firme, cluburi de fotbal şi ce mai doreşti! Poţi să creezi hoteluri, comune, nu este nici o limită.

Comunicare Edit

Putem comunica pe pagina "Forum:De kroeg" (Cafenea). Aici poţi să discuţi în orice limbă. Utilizatorul Alexandru eq. este un român care vorbeşte olandeza (şi româna la un nivel de wiki (ro-2)).

Interfaţa în limba română/engleză/etc. Edit

Interfaţa în limba română? Du-te la "mijn voorkeuren" --> "taal" şi "română"!

Alte limbi (decât neerlandeza) Edit

Întrebări Edit