Wikia


Tinge is een stadsdeel van de Libertaanse hoofdstad Wikistad. De wijk ontstond in de jaren 60 van de 20e eeuw als uitbreiding op de groeiende stad. Er wonen veel Italianen, Roemenen en Afrikanen. Tinge is een jonge, hippe buurt met veel uitgaansgelegenheden. Deze multiculturele wijk biedt toerisme en horeca en heeft het grootste strand van Wikistad.

BezienswaardighedenEdit

Tinge wordt door een reusachtige strand en het Uniepark gekenmerkt, maar ook door het hoofdkantoor van de Kustwacht en het Hollands Meer. Deze laatste is het grootste natuurlijke wateroppervlak in de hoofdstad. In het noorden van de wijk is een geluidsmuur tegen geluidsoverlast van de spoor- en snelweg. Deze loopt door tot in Noordpark.

Tinge is een moderne, hippe en trendy wijk met veel nieuwbouw zoals het Boulevard-winkelcomplex, de Zilverwoontoren en de concertzaal Kunstkraam.

In Tinge bevindt zich ook Grote Jan, de grootste vuurtoren van Wikistad.

TransportEdit

Tinge is ook het meest westelijke punt van het hoofdeiland en is ook het dichtst gelegen punt bij Insula Prima. In Tinge begint de Brug van Wikistad richting de Civitaanse wijk Westoever. Hierover lopen zowel de N1 als spoorlijn 1. Verder ligt in Tinge het knooppunt Tinge waar ook de N2 en de N16 beginnen. Tinge zelf beschikt over een metrostation. In de toekomst wil men dit uitbreiden tot een spoorwegstation.

MisdaadEdit

Tinge stond in het verleden ook bekend als de plaats waar organisaties zoals Mama Luigi's Mafia en Nikolai met hun kleine stadsoorlog en drugshandel actief waren. Eind jaren 90 en in het begin van de 21e eeuw stond Tinge bekend als een gevaarlijke buurt met veel razzia's, huiszoekingen en arrestaties door de politie.

In april 2016 werden Tinge en heel Wikistad door een antiterreuractie opgeschrikt, waarbij terrorist Ahmad Fazi werd opgepakt. Hij was het brein achter de aanslagen in Alcacer in 2014. Sindsdien zijn er meermaals huiszoekingen geweest in Tinge.

KaartEdit

<< Brug N1 O N16 >>
Spoorlijn 1 *3
Spoorlijn 1 *4
Geluidsmuur Geluidsmuur
Vuurtoren
Strandlaan 1a
TE KOOP
Strandlaan 1a
*1 Verona Coffee
Strandplein 1
Quality Oil
Uniestraat 1
Botenverhuur
Uniestraat 2
TE KOOP
Parklaan 7a
Atlantische
Oceaan
Hoofdkantoor Kustwacht
Parklaan 1
*2 Strandplein Zonlicht
Parklaan 3
Hollands Meer
Parklaan 5
TE KOOP
Parklaan 7b
Parklaan >>
Strand TE KOOP Symbool Wikistadse metro
Parklaan 2
Sushi Koga
Parklaan 4
Uniepark
Inselstraat 2
Boulevard
Strandlaan 2
Mama Luigi's
Uniestraat 3
Norden &
Winter

Tingenlaan 3
Tingenlaan >>
LibMa
Tingenlaan 2
Burger House
Tingenlaan 4
Adrianus Graf
Tingenlaan 6
Funghi
Tingenlaan 8
*4
Strand Nordica
Nieuwstraat 1
Zilvertoren
Nieuwstraat 3
Nieuwstraat >>
TE KOOP
Nieuwstraat 2
UZ Wikistad
(Tandheel-
kunde)
Nieuwstraat 4
*4
Atlantische Oceaan TE KOOP
Victoriaweg 1
Victoriaweg >>
Kunstkraam
Victoriaweg 2
TE KOOP
Victoriaweg 4
*4

Straatnamen