Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
Molenbeek is een aardig grote gemeente van Libertas in de provincie Esdoornheuvels. Dankzij zijn haven is het westen met Nyttfronsey verbonden met routes naar Nyttfron, Fridborg en Nordvik. De voetbalclub FC Molenbeek is hier gevestigd. Het dorp is gevestigd in een bosrijk gebied. Het Molenbeekstadion met een capaciteit van 16,300 is een grote publiekstrekker. Zo'n beetje half Molenbeek kan erin, en het stadion zit dan ook meestal tot de nok toe vol. Het Anfiisme is ontstaan in dit dorp. De Tahrim Veltmanboom is het belangrijkste bedevaartsoord van deze religie.

Geschiedenis Edit

Muhammed Elzenbos-Boularusi

Muhammed Elzenbos-Boularusi in 2009 op een recente foto.

De oudste naam van de huidige gemeente dateert uit de vroege 13e eeuw wanneer bij de rivier Molenbeek een dorpje lag dat Molenbeeck werd genoemd. Momenteel staan nog twee boerderijen op die plaats en liggen enkele resten van voormalige huizen. Het echte, huidige Molenbeek ligt enkele kilometers en zuiden van het dorpje Molenbeeck. In het boek Liber Wikistadt van Decius Neyes uit de 13e eeuw wordt een vermelding gemaakt van een rivier en een dorp met de naam Molenbeeck dat ook wel gewoon "Beeck" of "Molenveldt" genoemd werd. Volgens Neyes vielen de boerderijen en de katholieke kerk, gebouwd vanaf 1320, onder bevoegdheid van de Graven van Muntegu die het gebied door huwelijken in handen kregen.

Oorspronkelijk was dit een vissersplaatsje dat vijftig inwoners had. Toen de haven overgenomen werd door een islamitische familie werd de plaats sterk geïslamiseerd. Hier staat de enige moskee van Libertas, de Moskee al-Veltman.&nbsp Muhammed Elzenbos-Boularusi woont er sinds 2009. En ook Dani Yusef Ali-Baba woont er, en het beroemde hip-hop duo Willy & Kamal. Hun platenmaatschappij "Infernal Rap Disco Parti" opende er in 2007 haar deuren, zij is gelegen in de Moskeestraat 5. Er wonen dus behoorlijk veel bekende moslims. De moslims zijn goed geïntegreerd. Ze hebben geen problemen met de Christelijke en ongelovige buurtbewoners, maar respecteren die juist. Dat respect is wederzijds. Molenbeek is een erg "multi-culti" samenleving geworden. Nieuwe gerechten worden als gevolg hiervan in de restaurants gegeten. Dóner Kebab en Falafel zijn ongekend populair, en daartegen over staat dat de Libertaanse inwoners de Moslims aan de stamppot hebben gekregen.

Op 4 februari in 2011 vond een schietpartij plaats. Zeker veertien mensen kwamen toen om het leven toen twee christenen in het wild begonnen te schieten.

Demografie Edit

Bij de Esdoornse volkstellingen van 1 september 2009 telde Molenbeek 32,600 inwoners.

63% verklaarde het Arabisch als moedertaal te hebben
17% verklaarde het Turks als moedertaal te hebben
9% verklaarde het Frans als moedertaal te hebben
7% verklaarde het Nederlands als moedertaal te hebben
4% gaf geen bevestiging, maar spreekt waarschijnlijk een andere buitenlandse taal

SportEdit

Molenbeek is de thuishaven van het professionele elftal FC Molenbeek. Het hoogste elftal speelt sinds 2009 in de Libertan League. Het team doet het boven verwachting goed, vooralsnog. Bekend is ook het Molenbeekstadion dat in Molenbeek staat en door de Molenbekers erg wordt gewaardeerd. De bouw van het stadion was een grote stap vooruit voor Molenbeek. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Karl Hitzlsperger. De aanbouw begon in 2007 en was al in 2009 voltooid.

De beroemde sterspeler en topscorer van de competitie, Ferdi Berghop, is een geboren Molenbeker. Hij speelde voor FC Molenbeek totdat hij op de vooravond van de competitie aan de club FC Contra United werd doorverkocht voor een riant bedrag in contanten en twee minder bekwame spelers. Berghop is tevens de patroonheilige van Molenbeek.

Plattegrond Edit

Doesert Doesveldbaai
Moskee al-Veltman
Moskeestraat 1
*1 Moskeestraat
Pistolet
Havenzicht 1
Kustwacht
Havenzicht 2
O Havenzicht
Burger House
Boslaan 1
*1 Trento
Havenzicht 2
Protestantse kerk
Havenzicht 4
Infernal Rap
Disco Parti

Boslaan 3
Haven van Molenbeek
Boslaan 4
*2 Station Molenbeek
Boslaan 3b

Straatnamen

Stedenbanden Edit

Galerij Edit