Wikia


De Koninklijke Landmacht is een onderdeel van het Libertaans Leger. De taakstelling van de landmacht is om een bijdrage te leveren aan veiligheid en stabiliteit en om zowel de Libertaanse grenzen als de grenzen van NAVO- en SEDEF-bondgenoten te verdedigen en om ondersteuning te bieden van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel nationaal als internationaal. De Koninklijke Landmacht heeft 1.400 mannelijke en vrouwelijke professionals in dienst. De huidige generaal van de landmacht is Kristof De Rijcke.

OrganisatieEdit

Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
      1rightarrow Zie Organisatie van de Libertaanse Landmacht voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Libertaanse landmacht is ingedeeld naar Europees voorbeeld en bestaat uit een aantal onderdelen (geleid door de staf), die worden bijgestaan door het Organisatiepersoneel, het Administratief personeel en het Onderhoudspersoneel, die direct onder het bevel van het landsbestuur vallen, en waar de staf niet of nauwelijks invloed op kan uitoefenen.

De grootste onderdelen zijn de Gemechaniseerde Brigades. Het kleinste onderdeel is het Organisatiepersoneel (40 man). Sommige onderdelen hebben meer vrijheden qua beslissingen dan andere, zoals de Explosieven Opruimingsdienst. Het enigste onderdeel dat onder direct bevel van de staf valt dat nooit op missie zou hoeven, mocht het zover komen, is het Opleidings en Trainings Commando.

In 2016 bestelde de Koninklijke Landmacht een aantal Heavy Armoured Cars bij het Brunanter bedrijf Atela S.A. Dit voertuig werd mede dankzij het Libertaans Leger gerealiseerd en is een gepantserd voertuig dat in militaire conflicten kan worden ingezet.

BasesEdit

De Koninklijke Landmacht heeft telt drie bases. De grootste is Basis Baai waar ruim de helft van de soldaten gestationeerd zijn. Hierna volgen Basis Eiland met 350 soldaten en Basis Bergen met 250 soldaten.

GalerijEdit