Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
Libra groep Libra Groep: · Forambo · VMF · Libra Card · Zypher Investments · Notenboom Advocaten
Forambo
Bestand:Forambo vmf.jpg
Forambo maple hills

Forambo in Maple Hills.

Dealingroom

Dealingroom in het hoofdkantoor.

Beleggingsbank Forambo is een Libertaanse bank gevestigd in Companies Place. De bank staat bekend om haar private banking en goede service.

Het kantoor in Maple Hills wordt door de Nationale Monumentendienst beschermd als monument.

GeschiedenisEdit

De bank begon met een groepje ecologische beleggers, samen bundelden ze hun krachten en na verloop van tijd waren er steeds meer geinteresseerden. Door deze ontwikkelingen werd besloten om een rechtspersoon op te richten. Dit werd de naamlose venootschap Forambo Green Investment Bank. Na de overnames door de Libra Groep begin 2007 werd de naam ingekort tot Forambo. Op 27 juni 2007 is de investeringsmaatschappij Zypher Investments voor 30% overgenomen door Forambo, de reorganisatie binnen de Libra Groep zorgde er echter voor dat deze aandelen bij het moeder bedrijf terecht kwamen.

De BankEdit

Forambo is een beleggingsbank die zich heeft gespecialiseerd in verantwoord beleggen. De fondsen die zij beheert zijn gericht op afvalverwerking, waterzuiveringsbedrijven en bedrijven die in groene energie investeren. Wereldwijd behoort Forambo in deze sector tot de koplopers. Daarnaast beheert de bank ook fondsen van bedrijven die sociaal geëngageerd zijn.

De inwoners die financieel sterker staan (minimum 150.000 €) komen automatisch bij de afdeling private banking terecht, waar advocaten en accountants de klant raad geven bij de keuze van hun beleggingen, het erfrecht, de belastingen en andere financiële beslommeringen.

Door het huidige belastingklimaat en het bankgeheim wordt Libertas door zowel Europeanen als Amerikanen als offshore-banking center gezien. Bijna 30% van al Forambo's clientèle zijn buitenlanders. Voor deze buitenlanders heeft de bank zich ook in New York, Londen en Los Angeles gevestigd.

Voor de jonge FC Olympia fans heeft Forambo vanaf 14 juli 2007 de FC Olympia-rekening. Wanneer hier een jaar lang €200,- op blijft staan wordt aan het begin van het voetbalseizoen een FC Olympia jaarkaart opgestuurd waarmee de jonge klant een jaar lang met flinke korting naar voetbalwedstrijden van FC Olympia kan.

ResultatenEdit

In het jaar 2006-2007 heeft Beleggingsbank Forambo een nettowinst van € 53.2 miljoen behaald, de volledige waarden van assets was € 2.8 miljard waard. De bank is in het jaar 2006-2007 gegroeid met 7.1% en het netto inkomen met 23.8%. De bank heeft voor € 12 miljoen aan sponsoring uitgegeven, waarvan er naar FC Olympia 71% is gegaan en naar kleine plaatselijke projecten 29%.

VestigingenEdit

TriviaEdit