Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
Brug van wikistad

De brug met op de achtergrond het eiland Insula Prima.

De Brug van Wikistad is de eerste grote brug over de zee ten westen van Wikistad. De brug verbindt Civitas Libertas met Wikistad. Oorspronkelijk was gepland de nieuwe brug te openen op 14 mei 2007, maar omdat de werkzaamheden meer tijd in beslag namen dan verwacht, werd de brug op woensdagavond 16 mei 2007 officieel geopend. Heeft een lengte van 7,1 kilometer.

ToekomstplannenEdit

Op 11 juni 2007 werden de plannen bekendgemaakt voor een expressweg van Civitas Libertas-Strand naar Wikistad die het traject van deze brug zou zou volgen. Deze weg zou over é maal twee rijstroken beschikken en de snelheidslimiet zal er 100 km/u bedragen. Tot op heden zijn de uitvoeringsplannen nog steeds niet uitgewerkt.

VervoerEdit

De brug bestaat uit 2 delen, een brug voor treinen (oorspronkelijk eensporig, vanaf augustus 2007 tweesporig), en direct er naast een brug voor de N1. Deze weg werd op 21 mei 2007 in gebruik genomen.

KaartEdit

Sjabloon:Wikistadslijn


Zowel de regionale trein tussen Civitas Libertas en Terra Nostra Zuid als de nachtdienst volgen het traject van deze spoorwegbrug.