Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
Mama Luigi

De duivelse boeventronie van Mama Luigi

Antonio Senzamone, Mama Luigi (1944 - 19 september 2009) was een beroemd crimineel kopstuk uit Lovia, die naar Libertas is geemigreerd in 1996 toen de grond hem te heet onder de voeten werd.

Hij was het hoofd van de plaatselijk mafia, de Mama Luigi Mafia. Zijn bedrijf Mama Luigi's Olijfolie Maatschappij (M.L.O.M.) dient als dekmantel voor zijn criminele syndicaat. Hij was de grootste Libertaans-Loviaanse importeur en producent van olijfolie.

Mama Luigi's minnares is diva Diana Petrucci. Hij sponsorde het Operagebouw O Sole Mio in Wikistad samen met de overheid. Nadat de LCD jacht op Mama Luigi maakte, raakte hij betrokken in de door Alexander uitgeroepen Tweede Burgeroorlog, min of meer tegen zijn zin in.

Op 19 september werd hij door een Libertaanse eliti-korps meegenomen en overgevlogen naar de Verenigde Staten, waar hij geliquideerd werd op voorspraak van Dirk Vantichelt.

In 2010 verscheen Luigi's biografie Kopstuk. Leven en tijd van Mama Luigi, precies een jaar na zijn dood. Voor het boek hield Luigi tot aan zijn overleden een uitgebreide correspondentie met auteur Seth Cohen die een enorme geldsom voor het schrijven ontving.

De familie van Senzamone bezit 24% van de aandelen van de Castiglian Investment Group in Granovia.

FamilieEdit

Mama Luigi stamt uit een lange lijn van criminelen. Zijn grootvader zou een neef van Al Capone zijn geweest, en zijn vader stond model voor Vito Corleone in Mario Puzo's: the Godfather (Mama Luigi's lievelingsboek). Hij is een grote fan van de film Scarface en vertoonde dan ook een grote gelijkenis met Tony Montana in zijn jongere jaren.

GezinEdit

Bestand:Bruno banda.jpg

Mama Luigi is in 1987 getrouwd met een Loviaanse serveerster, Petronella Brittany Stephania el Ducci von Berghoven-Badens. Ze hebben vier kinderen, (1 ge-adopteerde zoon uit Afrika). Kinderen:

  1. Zoon: Bruno Banda (ge-adopteerd uit Afrika, Kongo)
  2. Zoon: Jimmy Adolf Wolfgang Bernard (1989)
  3. Zoon: Benito Hirohito Mexicano (1991)
  4. Dochter: Truusje Bernadotte Tandori (1995)
  5. Zoon: Che Fidel Banda (2009) - met minnares Diana Petrucci (postuum)

Tijdens de Tweede Burgeroorlog verschuilde Mama Luigi's familie zich. Nadat hij werd vermoord, vluchte de familie het land uit, al bleef Bruno Banda achter in Bandaland.

ReligieEdit

Mama Luigi is van Italiaanse afkomst. Hij is dan ook opgevoed in Rooms-Katholieke sferen. Van jongs af aan werd hij verteld over de hel en de hemel. Al gauw kwam hij tot de conclusie dat hij toch nooit naar de hemel zou gaan vanwege het slechte pad dat hij al sinds zijn jeugd bewandelt. Mama Luigi stapte uit de kerk, en werd een atheist. Hij gelooft nog altijd sterk in hemel en hel en is streng bijgelovig maar durft niet meer naar de kerk. Hij is bang dat hij dan door een bliksemschicht zal worden geraakt, of dat hem iets anders ellendigs overkomt.

BeroemdheidEdit

Vanwege zijn vreemde levenswandel, duistere reputatie en vreemde karakter is Mama Luigi een bekende Libertaan geworden. Hij is een erg herkenbare verschijning die altijd in opvallende kledij gehuld gaat en heeft een kapsel dat altijd opvallend proper en netjes zit gekamt. Vanwege zijn ongelovelijke zorg voor zijn uiterlijk kwam hij aan de naam Mama Luigi. Zijn geboorte naam is onbekend.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.