Wikia


Anna Maria Theresia Van Draak (11 december 1824 - 3 augustus 1909) was een Libertaanse prinses. Ze groeide op op het Paleis Van Draak in Wikistad als het jongste kind van prins Martin van Libertas en diens vrouw Maria van Savoye. Ze was lid van de "Alleburgse tak" van de koninklijke familie. Haar vader stond erop dat Anna een degelijke partner zou krijgen en wist een huwelijk te regelen met Karl van Baden, een zoon van Groothertog Leopold van Baden. Ze kregen drie kinderen:

Haar huwelijk met prins Karl vond plaats tijdens de Libertaanse Revolutie. Ze woonde met haar gezin in Baden en keerde pas terug naar Wikistad in 1875. Dat jaar overleed haar man en woonde de prinses voor enkele jaren in Libertas, maar ging daarna bij haar dochter Alexandrine in Cettatie wonen. Deze trouwde met de Franse edelman Louis de Goyon. Na het overlijden van haar zoon Leopold in 1902 werd Anna zwaar depressief. Ze woonde nog een paar jaar bij haar neef Rupert, maar stierf in 1909 op late leeftijd in Brussel, België. Ze ligt begraven op de begraafplaats van Cettatie, naast het graf van de familie Goyon. Anna overleed twee dagen voor haar broer Daniel, die op 5 augustus 1909 in Koningstad, Brunant overleed.

Anna's kleindochter Joséphine de Goyon huwde met Koning Jean II van Cettatie. Hierdoor is prinses Anna een voorouder van de koninklijke families van zowel Cettatie als Kemburg.

Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.