Wikia


't Haasje is een Libertaanse hotelketen bestaande uit vier hotels zijn gelegen in het centrum van Wikistad, Maple Hills, het centrum van Victoria en in Westoever, Civitas Libertas. De keten werd opgericht in 1956 en opende eerst in Wikistad.

HotelsEdit

De hotels van 't Haasje zijn gelegen op plekken met groen om hun heen, dus aan parken of aan de rand van de stadskernen. Er zijn uiteraard privéparkeerplaatsen voor de gasten en sommige hotels hebben speciale aanbiedingen.

WikistadEdit

Het hotel in het centrum van Wikistad ligt aan de Oude Marktstraat vlak bij de kruising met de Alexanderstraat. Het hotel grenst aan de ene kant aan appartementencomplex The Loft en is gelegen tegenover de parkeergarage en het Robertpark. Het pand heeft 35 kamers (6 éénpersoons-, 17 tweepersoons-, 11 vierpersoons- en 1 OEK-kamer).

Vanuit het hotel kan men rondleidingen door Wikistad volgen. Deze worden op dinsdagen en vrijdagen gehouden. Ook heeft het hotel een aantal fietsroutes (10, 20, 35 en 55 km) in en rondom Wikistad uitgezet. Deze zijn te koop voor 2,30 moneta per stuk. Het hotel is bekend omwille van haar kindvriendelijkheid en organiseert regelmatig activiteiten in het tegenovergelegen Robertpark. Daarna heeft het hotel een kleine informatiedesk met brochures over de toeristische dienst van Wikistad en de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals het nabijgelegen Koninklijk Paleis, dat op slechts 10 minuten wandelafstand ligt.

Maple HillsEdit

Het hotel in Maple Hills is gelegen in het zuiden van de stad, bij de uitlopers van de Rodijnen. Aan de Amerikalaan 12b heeft 't Haasje een prachtig uitzicht op de heuvels en bergen aan de zuidkant van het hotel. Daarom is het hotel geliefd bij gasten die rust opzoeken. De velden dichtbij zijn vlak dus is het uitzicht wijd en breed. Het pand heeft zeventien kamers (5 eenpersoons-, 8 tweepersoons-, 3 vierpersoons- en 1 OEK-kamer).

Het hotel wordt eens in de zoveel tijd bezocht door voetbalteams uit heel Libertas als ze een uitwedstrijd moeten spelen tegen de plaatselijke voetbalclub FC Olympia. Vooral FC Civitesse uit Civitas Libertas slaapt hier wel eens de nacht voor de wedstrijd, vanwege de aanzienlijke reisafstand.

Het hotel organiseert trektochten naar de in het zuiden gelegen bergen en wielertoeristen kunnen bij 't Haasje terecht voor eventueel geleide fietstochten, infobrochures en zelfs fietsmateriaal. Daarnaast organiseert 't Haasje daguitstappen naar het nabijgelegen wijndomein kasteel Rodine en zijn er wandelroutes uiteengezet in het California Pine Forest.

VictoriaEdit

Hotelketen 't Haasje heeft in Victoria een pand aan het Prinsenhof 6. Het ligt aan de kruising met de Lijsterlaan. Het hotel is niet ver van het prachtige Klein Park gelegen. Het hotel bevindt zich in het historische centrum van Victoria, tussen gezellige winkeltjes en cafés.

Het pand heeft 26 kamers (7 eenpersoons-, 11 tweepersoons-, 7 vierpersoons- en 1 OEK-kamer). Verder organiseert het hotel rondleidingen door Victoria op donderdagen en heeft 't Haasje een aantal fietsroutes (15, 25, 40 en 60 km) in en rondom Victoria uitgezet. Deze zijn te koop voor 2,30 moneta per stuk. De toeristische dienst van Victoria is vlak tegenover het hotel gelegen en de hotelmedewerkers verwijzen gasten voor verdere informatie hiernaar door.

Civitas LibertasEdit

Het pand in Civitas Libertas is te vinden in de charmante en toeristische wijk Westoever en ligt aan de Geleynsstraat 6 op de kruising met de Klaverstraat. Het pand heeft 24 kamers (3 eenpersoons-, 10 tweepersoons-, 8 vierpersoons- en 3 OEK-kamer). 't Haasje in Civitas Libertas is dus vooral voor wat grotere groepen die aan het strand van Civitas Libertas hun vakantie willen doorbrengen.

Het hotel grenst aan de nationale botanische tuin van Libertas, de Hortus Botanicus Libertatis. Verder organiseert het hotel rondleidingen door Civitas Libertas en Westoever op zaterdagen en heeft het hotel een aantal fietsroutes (7, 18, 34 en 44 km) in en rondom deze wijk uitgezet. Deze zijn te koop voor 2,30 moneta per stuk. Ook beschikt het hotel over enkele bootjes in de jachthaven die voor één of meerdere dagen gehuurd kunnen worden.

KamersEdit

De verschillende soorten kamers in de hotels:

  • Eenpersoonskamers
  • Tweepersoonskamers
  • Vierpersoonskamers
  • Ouder(s)-en-kindkamers voor maximaal één kind tot vijf jaar (OEK)

PrijzenEdit

De prijzen hangen af per hotel, per soort kamer, de duur van de huur en de periode van het jaar. Hieronder de prijsklassen in moneta's:

  • Eenpersoonskamers (µ 36 - µ 64)
  • Tweepersoonskamers (µ 48 - µ 80)
  • Vierpersoonskamers (µ 66 - µ 86)
  • Ouder(s)-en-kindkamers (µ 56 - µ 82)
Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info